Affirmation,  Blogg,  Budskap,  Healing,  Kärlek,  Mående,  Välmående

Birgitta 31# GE ALDRIG UPP KÄRLEKEN, den finns !

Att bryta mönster och beteenden i relationer

Det låter så enkelt när någon talar om hur man ska göra, men i verkligheten kan det vara det svåraste som finns. Eftersom det sitter så djupt rotat i oss. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara och att det finns ingen quick fix. Det tar tid och kraft, tårar i mängder, det gör ont på ett själsligt plan men också i den fysiska kroppen.Men det behöver kännas för att man ska förstå och se klart, skapa läkning
Mitt mönster var att söka relationer som inte var bra för mig, som förminskade och kontrollerade mig.Detta var inte sunt och kärleksfullt på något sätt. Det tog mig många år att förstå detta, mina vänner försökte uppmärksamma mig på allvaret men jag bara fortsatte gå i samma hjulspår. Jag sökte bekräftelse och kärlek på helt fel sätt där jag för att vara till lags nästan utplånade mig själv, blev illa behandlad med allt vad det innebär. Jag- en stark kvinna som kunde prata för mig, den andra såg som stark och självständig, en mask jag drog på varje dag, hon blev bara en skugga av den jag egentligen är.
Tack gode gud för dom såg bakom masken och ifrågasatte  Allt för kärleken, hmmmm???!!!!. Idag vet jag bättre och lever med en man som har visat mig hur kärlek ska vara och kännas, som tillåter mig att få vara den jag är och att få växa på det sätt jag behöver. Men det tog mig många år att hitta honom och allt startade med en insikt om att jag hade ett värde som människa och jag äger och har ansvar för min egen lycka.
I processen förlät jag mig själv för min del i att bli behandlad så här, det var ju trots allt jag som lät någon annan styra. Så därför säger jag till dig därute- GE ALDRIG UPP KÄRLEKEN, den finns ! Men som jag skrev i inledningen det krävs arbete och att våga se allt för vad det är. Här finns inga genvägar vill man bli fri då får man gå genom sig själv inifrån och ut. Behöver man hjälp i processen så tveka inte att ta emot den och söka den. Man lär sig att SE, KÄNNA, ACCEPTERA, FÖRSTÅ, AGERA,  FÖRLÅTA och just förlåtelsen och att släppa taget om situationen är 2 viktiga delar i läkeprocessen.
Det kan vara svårt att förlåta annan person men då kan man förlåta situationer/händelser och sist men inte minst DIG själv. Det låter kanske som en enkel process men det kan jag säga att bryta mönstren och beteenden är något av det svåraste jag gjort.
Värt allt idag när jag står hel och stark med en partner vid min sida som hjälpt mig att hitta tron på mig själv, tillit till män,  att våga öppna mitt hjärta  att vara sårbar, att hitta mitt värde och framförallt respekten för mig själv. Han kom som en vind den dagen jag sa till mig själv, ”jag kommer aldrig ta i en man med skithuspapper ens”, sen den dagen har vi vandrat med varandra i  20 år. Han kom 34 mil ifrån en helt annan stad, så vad var oddsen att vi skulle mötas, helt okända för varandra och våra vägar korsades, så tacksam. Lyckliga år visst men har tvivlat många gånger, varit rädd, det krävs fortsatta påminnelser till mig själv varje dag och att aldrig ta lyckan och kärleken för given, det är en gåva som ska vårdas.
HAN fick mig att våga tro på kärleken igen, han blev mitt öde. Så till dig därute som tappat tron på kärleken, se dig själv och dina mönster/beteenden, det finns en röd tråd i relationerna som varit och kanske är idag, hitta den och se hur den påverkar dig och ditt liv. Se hur du har det och omfamna hur du vill ha det, du är den som kan vända motvind till medvind, mästaren av din egen förändring.
Här startar resan och vägen tillbaks, ett steg i taget. Möt den du varit, den du ska vara och den du ska bli. Jag finns här på linjen för dig. Kram Birgitta och ”Ta hand om dig”
Jag har agentnummer 31#

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *