Budskap,  Mående,  Mytelogi,  Runor,  Spådom

Runornas fjärröga för 2024

Runornas magiska meningar har under flera tusen av år speglat sina ristningar i våra förväntade ögon. De ord som givit oss visdom och förtroende i de magiska känslor som spridit inom oss i dåtiden av de som gått före oss, när Völvan satte sig vid bordet, eller på en sten, med stolthet där hon satt med rakryggad rygg och vecklade ut sin vita runduk över bordet eller vid en sten, hon skakade troget sin runpåse innan hon kastade sina runor för året på sin vita runduk.
En i dag kastas det runor för en situation eller för en lösning som vi söker svar på. Där runorna kan visa oss vägen till en lösning.
Völvan finns med oss än, dock mer i den nya versionen av meningar som döpts om till spådamer, spåmän och siare.
Kanske du är född Völva? Så som de som gått före dig om du vet om din ätts natur och kraft. Där du har kraften inom dig med läkekonster, kan rida med Urds vindar, där du kan se vad som sker framöver i ditt djupaste sinne, se visioner av bilder, känslor och kan känna lukten av det som du ser framför dig. 
Runorna har gett oss föraningar under flera tusen år om varningar, hur vi ska beskydda oss eller hur vi ska agera vid svåra tider, vad vi behövt göra om runorna visade en svår tid eller vad som var meningen att ske för att kunna ta sig igenom det svåra. Runorna har gett oss budskap om glädje hur vi ska kunna bringa livet med kärlek vad som kommer komma med flödande budskap av lycka, budskap om vilken man eller kvinna som ska dela din bädd. Den man som ska beskydda dig med all sin kraft eller den kvinna som ska föda dina barn som ska föra ditt namn vidare. Förr gav vi runorna all vår kraft att visa oss vägen, vi lade vår tröst i Völvans barm och sökte råd hos henne och tog emot hennes ord utan att i fråga sätta hennes motiv.
Min egen längtan efter att förstå runorna väcktes mer i kraften när jag fick uppleva symbolerna i träslöjden när jag gick fjärde klass, när vi fick rista in våra namn med runor på en bit trä, jag mins den värme som kom över mig när jag såg dess symboler som vår lärare bad oss rista in våra förnamn i runornas symboler.
Den kraft och den känsla som runorna gav mig väcktes som en glöd i mina känslor och kunna sia med runorna gav mig mer känsla för att lära mig om symbolernas all kraft.
Nu är jag äldre en den unga flicka som med glädje ristade in med den varma glödpennan i famnen mitt namn på en bit trä, jag är mer i kunskapen att kunna se och känna och leva upp till runornas kunskap. Att få sia och se framtiden med runorna liggandes framför mig är att försegla det som ska komma för det nya året.
Jag har lagt fyra runor för våra årstider, våren, sommaren, hösten och vintern. Vid varje årstidsruna har jag lagt två extra runor som står för budskapen som ska råda varje årstid. Du kan läsa det som ett direkt budskap till dig, eller som ett allmänt budskap för hela året som sträcker sig till flera och kan stämma in på flera personer.

Budskap i Runorna för 2024

Rad 1 – Våren

Rad 2 – Sommaren

Rad 3 Hösten

Rad 4 Vintern

Våren

Gifu: Våren kommer med harmoni och en balans inför 2024, vi ger utan att förvänta oss något i gengäld och blot till det som betyder något för oss runt oss. Våren kan indikera att någon positiv händelse är på gång som kan ge oss en öppning att se något bra i världen och inom oss själva.
Du har nu chansen att ge dig själv en mer balanserad insyn i ditt kommande både med dig själv så som med andra, både de du känner och de du kommer möta på din väg fram över.  
Vårens budskap:
Algiz: Detta är en stark skyddsruna, den s.k. skräckhjälmen är uppbyggd av fyra R i ett kors med taggarna utåt. Runan skyddar oss mot onda makter och onda ting. Vi står med kraften och är skyddade av en stark kraft. Kanske har du haft en svår tid med ovänner eller haft det svårt, rita algiz runa i din famn och känna dig skyddad. Det spelar ingen roll vilken hand du ritar in runan, oavsett beskyddar den dig. Du kan även be den som du möter som behöver beskydd rita runan i sin famn.
Tyr: Runan som visar att du är stark nu och framåtriktad i energin. Runan symboliserar svärdet som är en positiv manlighet och en styrka inom dig. Runan visar på djärvhet som kommer nu i vår, offervillighet och även balans. Du kan offra något som du inte behöver längre, kanske kläder, mat eller annat som ger dig styrka att lämna ifrån dig till någon. Du kommer känna dig beskyddad och du får igen något när du offrar något. Ge och du ska få.
 
Sommaren
Naud: Sommarens runa ger oss kraften i ödesruna, den hör ihop med de tre nornorna Urd, Verdandi och Skuld, som väver ödets trådar. Runan kan indikera oss svårigheter och olika utmaningar som vi får kämpa igenom beroende på de val vi tar.
Sommarens budskap:
Perdhu: Runan symboliserar stabilitet och kontinuitet även om våra val kan vara utmanande i sommar, så försök hålla båda dina fötterna på jorden, detta för att uppnå en bra fysisk hälsa. Ta hand om dig om du behöver vila eller behöver egen tid för återhämtning om du haft en tuff tid. Naturen ligger i ett fokus i sommar och flera kan upptäcka det sker en förändring kring den varma tiden som sommaren kommer med. Vi kan få med hela jorden tillsammans ta val eller få vara med om ett val som högre makter bestämmer eller de tar oss med på deras resa att vi står enade tillsammans.
Fehu: Runan för sommaren symboliserar materiell och själslig rikedom, lycka och välstånd samt måluppfyllnad kommer din och andras väg då du som andra tar hand om kroppen, sinnet och det som är bra eller så är du nu öppen att vårda det du håller kärt oavsett vad det än är.
Vi kommer stå enade med flera olika nationer eller personer som innan haft svårt att samsas. Vi lägger ned stridsyxan och kan sitta vid samma bord dricka svartmjöd utan att söka styrka i ilskan, vi kan med nya ögon se andras lycka tillsammans med vår egna.
 
Hösten
Jara: Fruktbarhetsrunan som hör ihop med Frej och Freja. Höstens runa symboliserar sådden och skörden, vad du sår i sommar får du också skörda nu i höst. Har du gjort ett bra arbete får du belöning, annars får du se över vad som gick fel och du får göra om nästa sommar så din skörd blomstrar till nästa höst 2025.
Höstens budskap:
Reid: Hösten visar den starka skyddsrunan, visar på ordning och struktur som kommer runt dig, att övervinna besvären som du fått eller går igenom. Sörj inte det som du gjort fel utan se över vad du kan beskydda till nästa år. Ta vara på det du skördat och ta hand om det du behöver i ditt hem, andra kan behöva ditt stöd så som du kan hjälpas eller hjälpa andra. Du kan ge en hand av stöd som du får stöd. En nyare styrka av att se vi kan vara starka tillsammans i höst. Är du sökande i höst lär du finna vägen fram till dina mål oavsett vad det är, ordningen faller på plats i ditt liv.
Wynja: Runan visar på glädje, livskraft och sinnlighet nu i höst för dig. Runan indikera att en positiv, kreativ period är förestående trotts tidigare steg du tagit. Du kan nu se bakåt och med klokhet se alla segrar eller misstag med klokhet, du blir kreativ och ser fram emot nästa månad.
 
Vintern
Bjarka: Detta är vår kvinnliga runa som associeras med Freja och fruktbarheten som kommer nu i vinter. Runan står även för läkekraft, naturväsen och inre skönhet hos dig i vinter, du tar hand om dig oavsett du är man eller kvinna. Du kan känna dig vacker oavsett kön du är född i eller som du nu bär. Du tar hand om dina sår, du läker dig oavsett sår du bär på, synliga eller själsliga sår. Du låter det gamla dö bort för att låta det nya och vackra födas fram inom dig.
Vinterns budskap:
Ehwaz: Runan för vintern som även står för hästrunan och som associeras med Odens åttabenta häst Sleipner. Som står för kommunikation och resor mellan olika världar och medvetandeplanen. En kraftruna för de som arbetar som schamaner, magiker eller spådamer.
I vinter kan du känna magin och kraften, i mitten av andra veckan kan du med kraft lägga beskydd för det kommande året, kanske du vill se en förändring i ditt liv? Se över ditt förråd, av det goda som kan hjälpa dig få balans i livet. Våga släppa det du inte längre mår bra av för att inviga 2025 med nya magiska krafter oavsett du är schaman, magiker, eller spådam. Be om nytt och beskydd från de som tidigare gått före (Dina nära och kära på andra sidan) Du kan be en häst om beskydd om du se en eller besöker en hästgård. Gå fram till häst och klappa dess man och be den beskydda dig och det du håller kärt.
Isaz: Runan symboliserar att det kan kännas som allt är stillastående, stagnationer eller att du måste avvakta i något innan du kan agera. Runan visar att nu sker det ordnad disciplin. Runan visar och indikerar en varning att du skall ta det lite lugnt i det du håller på med ett tag. Och att du i vår 2025 ska agera igen. Eller att du ser vad som kan göras, ta inte för snabba beslut även om det drar inom dig.
Tack för att du tagit dig till runornas budskap och dess kloka visdom. Följ nu dina stigar i världen som för dig ut på äventyr. Endast du kan skriva din historia i ditt liv, du är din mästare och din inre styrka.
Kram Karin

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *